Food Factor

Igår när jag försökte sova så fick jag en fantastisk (enligt mig) idé, jag ska ta april månad som en "hälsa-träningsmånad". Jag har läst på om Food Factor utmaningen och känner att jag kommer utgå från deras upplägg men modifiera den lite. Enligt FoodFactor äter man kortfattat; enkelt, riktigt mat (inget halv/hel fabrikat) och inte vita kolhydrater. Om man utgår helt från FoodFactor ska man ha en "vilodag" där man får äta precis vad man vill och man ska inte äta frukt och bär. Dessa två kommer jag göra lite som jag själv vill med, jag har tänkt ta hela april månad till att inte äta något socker alls, inget snacks, inget småätande och ingen alkohol. Tror nog att jag aldrig varit ute socker under en månadstid förut så ska bli kul att utmana mig själv. Och eftersom jag älskar mina smoothie, bär och frukter vill jag inte ge upp dem som mellanmål. Enligt FoodFactor ska man välja ut 3-5 måltider som man sedan endast äter, min plan är köttfärsås, lax, torsk och kyckling. En rätt av varje och sedan bara äta dessa under månaden. Nästa vecka ska jag göra upp ett schema på maten och träningen. Ska träna på som jag gjort senaste veckorna d.v.s morgonlöptur (eller PW) och sen gymmet på eftermiddagen.
På grund av att jag ska göra detta har jag tänkt att jag inte ska vara lika hård mot mig själv dessa två veckor som är kvar till april utan att om jag känner någon dag att jag inte vill träna så kommer jag inte göra det och om jag känner att jag vill gå och köpa godis så går jag och köper godis (men fortfarande i måttliga mängder och INTE varje dag). Ungefär såhär är min plan just nu men ska fila på den och se vart jag landar.
Har valt att göra detta i aprilmånad för att jag vill försöka bli så smal och fit som möjligt innan sommaren kommer, jag skulle kunnat göra detta i maj istället där det är närmre sommaren men eftersom jag vet att jag kommer vilja ha alkohol och glass i maj OCH att det är min FÖDELSEDAG (vill äta kaka!) känner jag att april månad blir perfekt.
 

Mååndag

Måndag och jag vill redan att veckan ska ta slut. Väldigt skoltrött just nu och har en tenta imorgon och nästa på lördag. Längtar redan nu till söndag när jag inte ska göra NÅGOT!
Okej, till förra veckan, blev inte en vecka med löppass varje morgon förra veckan eftersom det var för kallt helt enkelt, att ut och springa kl 7 med mer än 16 minus är inget för mig. Så de dagar jag inte var ute och sprang körde jag några övningar hemma istället inte lika pulshöjande eller svettiga men bättre än inget :) Denna vecka var min plan imorse att jag skulle köra skiten av mig varje morgon men efter att jag körde lite koniditonsträning (körde intervaller för första gången idag, så himla kul!!!!) kände jag att mina ben inte hänger med i min kondition. Just nu är min kondition välidgt mycket bättre än vad mina ben är. Och jag har känt i över en veckas tid nu att jag borde vila mina ben men har kört på som vanligt men nu har jag haft en diskuission med mig själv och med Josse och kommit fram till att om jag vilar mina ben denna vecka så kommer det hjälpa mig nästa vecka istället när jag har nya fräscha ben som jag kan springa med och träna. Så denna vecka blir det bara överkropp träning - ska bli intressant att se hur detta blir :)

Spyfärdig

Herregud säger jag bara, igårkväll innan jag somna sa jag till mig själv att imorgon ska jag springa 5 km under 26 minuter. När jag började springa undrade jag vad jag hade lovat mig själv för benen kändes lite slitna men jag fortsatte. Tänkte hela tiden att om jag håller ett ungefär tempo på 5,20 min varje km i början borde det gå då den sista km springer jag alltid under 5 min på. Så när tre km var gjorda och jag hade hållt mig runt 5,20 satte jag lite mer fart på benen och kom i mål på 25 min 53 sekunder. Dock hade jag känt mig spyfärdig den senaste 2 km och precis när jag slutade springa höll jag på och spy vilket jag hade gjort om jag hade haft något i magen - INGEN härlig känsla men att jag tog ut mig så mycket var en härlig känsla så det blev dubblakänslor av den där spyattacken!
Dagen har bestått av plugg (som alltid annars) och nu ska jag snart iväg till min teckenlektion!

2 strl

Köpte byxor igår, trött på att gå runt i strumpbyxor, kjol och klänning! Köpte exakt samma byxor som mamma köpte till mig i mellandagarna förutom att det blev 2 strl mindre! Flög på rosa moln när jag gick därifrån
Igår blev det en lugn träningsdag. Steg upp på morgonen som vanligt för min morgonlöptur men orkade 1 km springning innan jag gav upp och gick resten, vilket var väldigt skönt och välbehövligt (lyssnade på min kropp) var i skolan en stund och pluggade till tentorna, vilka som jag har sjukt ångest över men orkar inte ta tag i det får bli råplugg nästa vecka! På eftermiddagen tog jag första promenaden upp till Billinge, höll på att bryta benen på köpet men det var det värt. Kvällen bestod av tjejmys god mat, gott snacks och film, somnade dock till filmen (så jävla trött!!) men fick lite mys med mina vänner iaf!
Nu har jag precis kommit hem från gymmet och en simtur, ska städa upp lite här hemma då Amanda kommer på besök om någon timme så ikväll blir det Melodifestivalen och utgång.

3,5

Att en människa kan gå från att hata att springa och "springa" 5 km på över 31 min till att älska känslan när benen tar i marken, friheten, springa 5 km på nästan 26 min och att under 4 dagar sprungit 3,5 mil! Sen att den människan är jag gör mig sjukt stolt över mig själv!
Var på gymmet idag och gjorde magövningar och känner verkligen att jag börjar få magmuskler och sedan kollar jag över på min arm och ser att det börjar pluta ut muskler på dem gör mig ännu mer stolt över mig själv. Den där tjocka Hanna som alltid funnits från barnsben är på väg bort och jag kunde inte vara gladare eller stoltare över mig själv. 2013 är så mitt år och oj vad bra det kommer bli!

Trött. Ge. Mig. Sömn. Vila.

Imorse vakna jag av mig själv 06.22(!!!!!) inte helt okej om jag får säga det själv. Ville mest bara somna om men det ville inte min kropp, hade tänkt hoppa över min morgonlöptur men eftersom jag vaknade av mig själv 2,5 timme innan jag ska till skolan var det lika bra att springa iväg. Med väldigt trötta ben tog jag mig runt mina 5 km på 27,5 minuter vilket jag är nöjd med, med tanke på hur trötta mina ben faktiskt var och är! Snart ska jag iväg till skolan och hjälpa några vänner med skolarbetet. Ikväll blir det rygg och armar på gymmet!

New week

Tentan gick bra i fredags gick efter det gått lite mer än en timme. Efteråt tog jag en springtur i det fina vädret innan jag och några vänner gick och åt thaimat - otroligt gott! Kvällen spenderades med Emma och Amanda framför tvn väldigt mysigt.
Gick till gymmet i lördagsmorse och körde armar och rygg innan jag och Andréa gick och simma 1 km. Kvällen blev det utgång och söndagen spenderades i min soffa med Emma.
Igår började veckan igen och jag börja självklart morgonen med 5 km, 26 min 45 sekunder, innan jag hade lite jobb och skola. Eftermiddagen blev det benträning på gymmet.
Nu är det tisdag och klockan är inte ens 8 men eftersom jag ska hjälpa några vänner med skolan blir det tidiga uppgångar så jag hinner springa först. Idag var det trötta ben sen benpasset igår men körde 5 km ändå och även om benen var trötta blev det rekord igen! 26 min 15 sekunder helt sjukt egentligen eftersom för 2 månader sen orkade jag knappt springa 5 km och det tog över 30 min.

RSS 2.0